اگر یک قهوه خور پرمصرف باشید، شاید بارها به این فکر افتاده باشید که بخواهید درمورد این نوشیدنی بیشتر بدانید. شما چیزی را می نوشید که حدس می زنید دانستنی های خیلی بیشتری درباره آن وجود دارد. بگذارید درباره موضوعی صحبت کنیم که بیشتر به درد همه ما می خورد. اینکه چگونه قهوه مان را خودمان آماده کنیم!
به جای اینکه مشتری کافی شاپ ها و قهوه فروشی ها باشیم یا اینکه به قهوه فوری و بسته های ۳in1 رضایت دهیم، چرا خودمان دانه قهوه را انتخاب نکرده و آن را برای تهیه قهوه ای خوش طعم و لذت بخش آماده نکنیم؟

دانه قهوه

شاید از این واقعیت آگاه نباشید که قهوه از یک گیاه می روید. بله، قهوه محصول یک درخت است. افسانه های مختلفی در مورد کشف قهوه وجود دارد. یکی از آنها می گوید: «در اتیوپی چوپانی که گله خود را برای چرا به مزرعه می برد متوجه شد که گوسفندانی که از گیاه یک بوته خاص می خورند، به شکل غیر معمول شروع به جست و خیز می کنند.
او ترغیب شد که آن گیاه را امتحان کند. بعد از خوردن دانه های گیاه متوجه شد که می تواند تمام شب بیدار بماند. با اوقات فراغتی که از بیدار ماندن شبانه به دست آورده بود، به فکر بو دادن دانه ها افتاد. سپس آنها را از بوته جدا کرد و مقداری آب جوش به آنها اضافه کرد.
و اینگونه بود که قهوه متولد شد!

افسانه ای دیگر می گوید، که قهوه بعد از پیروزی کشور اتریش بر حکومت عثمانی، به غرب معرفی شد. عثمانی ها هنگام عقب نشینی مجبور شدند که کیسه های قهوه سبز را پشت سرشان رها کنند و بروند. احتمالا لشکر پیروز در آتش جشن پیروزی قهوه ها را برشته کرده اند. شاید هم به شیوه دیگری این کار را کرده اند. به هر حال ما نمی دانیم. به هر حال آنها قهوه ها را برشته کرده، کوبیدند و با آب نوشیند. آنگاه توانستند تمام شب را به جشن و پاکوبی بگذرانند.

احتمالا می دانید که قهوه در هر اقلیم و سرزمینی کشت می شود. البته جای تعجب نیست که قهوه مناطق مختلف، از نظر شکل و مزه نیز متفاوت است. حتما با قهوه این کشورها آشنایی دارید: کنیا، اتیوپی، تانزانیا، زیمباوه، هند، سریلانکا، اندونزی (جاوه، سوماترا)، برزیل، گواتمالا، کاستاریکا، کلمبیا، هاوایی و … بدون شک به گرمسیری بودن کشورهای ذکر شده توجه کرده اید.

در هنگام خرید قهوه به این موضوع توجه کنید که نوع خالص آن را که تنها از یک نوع دانه تهیه شده، بخرید. البته اگر می خواهید نظر عده زیادی را جلب کنید، باید به فکر خرید قهوه مخلوط باشید. این نوع قهوه از ترکیب دانه های قهوه مناطق مختلف تشکیل شده که باعث می شود محصول به دست آمده با مذاق عمومی سازگارتر باشد، اما در این مورد انتظار قهوه ای با خواص بالا را نداشته باشید.

بودادن دانه های قهوه

دانه قهوه قبل از آسیاب کردن و استفاده باید بو داده (برشته) شود. در این فرایند رنگ قهوه از سبز کمرنگ به قهوه ای سایه دار و گاهی تیره تغییر می کند. در هنگام برشته کردن دانه ها، روغن آنها آزاد می شود. بهتر است بدانید که قهوه بهترین عطر خود را بلافاصله بعد از برشته کردن دارد و با گذشت زمان، از عطر و طعم آن کاسته می شود. بیش از آن هم هنگامی که قهوه آسیاب شود شروع به از دست دادن عطر و طعم خود می کند. رایحه معطری که در کابینت شما پیچیده، همان طعم و عطری است که در حال ترک قهوه شما است.

باید بدانید که مرحله برشته کردن، بسیار حساس است و به دقت بالایی احتیاج دارد. زیرا در این مرحله باید به گونه ای قهوه را آماده کنید که بهترین عطر را داشته باشد و در ضمن مراقب باشید که این دانه های قیمتی نسوزند. روش های مختلفی برای این کار وجود دارد: سبک، وینی، فرانسوی، ایتالیایی و اسپرسو. که تیرگی قهوه در هر روش متفاوت است. اما این بدان معنی نیست که شما قهوه بهتری دارید. فقط نشان دهنده این است که فرآیند بو دادن قهوه، بیشتر طول کشیده است.
لازم است بدانید که هرچه زمان بودادن، طولانی تر باشد خاصیت اسیدیته قهوه بیشتر شده و آن را برای درست کردن اسپرسو و کاپوچینو مناسب تر می کند.

آسیاب کردن

و حالا دیگر زمان آسیاب کردن و مصرف قهوه است. اما فکر می کنید چه زمانی برای این کار مناسب باشد؟ بله درست حدس زده اید! دقیقا قبل از مصرف قهوه. می دانید که هرچه قهوه را زودتر آسیاب کنید، عطر و طعم آن نیز زودتر از دست میرود.

اگر می خواهید پول کمی هزینه کنید، می توانید قهوه آسیاب شده بخرید. ولی توصیه اکید ما این است که دانه های قهوه را بخرید و هنگام مصرف، خودتان آنها را آسیاب کنید.

سعی کنید از خرید عمده قهوه آسیاب شده، خودداری کنید. زیرا شما نمی دانید که این قهوه از ترکیب چه دانه هایی به وجود آمده. شاید قهوه ای که می خرید کیفیت لازم را نداشته باشد. حتی خریداری حجم زیاد دانه قهوه هم کار عاقلانه ای نیست. پیشنهاد ما خرید های هفتگی یا دو هفته یک بار است. لطفا به فکر خرید قهوه وکیوم شده نباشید. مطمئنا قهوه فوری نیز یکی از انتخاب های شما نیست.

خب، بس است، حاشیه را کنار می گذاریم. چگونه دانه قیمتی خود را آسیاب کنید. مطمئنا شما نمی خواهید روی ماشین بزرگی که می تواند به روش های مختلف این کار را انجام دهد، سرمایه گذاری کنید. برای داشتن یک آسیاب مناسب، واقعا چقدر هزینه کافی است؟ نوع و مارک آسیاب به جیب شما بستگی دارد. اما انتخاب تان معمولا یکی از این دو نوع ماشین آسیاب است:

در نوع اول که به آن آسیاب چرخی می گویند، دانه قهوه از بالای دستگاه وارد شده و پودر قهوه از زیر آن خارج می شود. به طور معمول، بیشتر این آسیاب ها از دو چرخ برای شکستن دانه قهوه استفاده میکنند.
آسیاب تیغه ای یکی دیگر از انواع آسیاب ها است که در آن دانه قهوه و پودر آن در بالای دستگاه قرار دارد. در این نوع آسیاب، برای بریدن دانه های قهوه از تیغه استفاده می شود. (مانند ماشین مخلوط کن)
هر کدام از این نوع آسیاب ها دارای مزایا و معایبی هستند.
آسیاب چرخی، دانه های زبرتری به شما می دهد، اما در نوع تیغه ای شما می توانید هر مقدار که می خواهید دانه ها را آسیاب کنید.

حال انتخاب با شما است. اگر قهوه آمریکایی می خواهید، باید به فکر خرید آسیاب چرخی باشید. اما اگر می خواهید سبک و شیوه های مختلف قهوه را امتحان کنید، پس یک آسیاب تیغه ای تهیه کنید.
لازم است یاد آوری کنیم که برای قهوه های قوی، مانند اسپرسو و قهوه ترک، باید دانه ها را به خوبی آسیاب کنید.

روش ها ی درست کردن قهوه

روش های مختلفی برای درست کردن قهوه وجود دارد. هرکدام از آنها، قهوه متفاوتی را تولید می کنند.
شما بر حسب سلیقه تان می توانید یکی از این روش ها را انتخاب کنید.

۱) آمریکایی – American
۲) ایتالیایی (اسپرسو) – Italian (espresso)
۳) هندی – Indian
۴) ترکی – Turkish
۵) ایتالیایی (جوشاندن) – Italian (boiling)
۶) فرانسوی – French

با کمی جستجو در اینترنت شیوه دقیق تهیه هر کدام از این قهوه ها را می توانید بیابید. البته قبل از آن به خاطر داشته باشید که برای هر نوع قهوه باید ابزار و وسایل خاص آن را تهیه دیده باشید. امیدوارم از قهوه تان لذت ببرید و ما را هم فراموش نکنید.

برچسب‌ها, , , , , ,

1392 © coffeedrink.ir تمامی حقوق محفوظ است.