با توجه به جایگاه خاص قهوه بین نوشیدنی ها ، روشهای مختلفی برای دم کردن قهوه وجود دارد.
انواع روشهای دم کردن قهوه:
نوع اضافه کردن آب به قهوه مبنای اصلی دم کردن قهوه به شمار می رود. و نوشیدنی قهوه مخلوطی از آب و قهوه آسیاب شده است.
۱٫ دم کردن به روش جوشاندن قهوه:
جوشاندن یکی از روشهای اولیه برای دم کردن قهوه است که تا امروز هم کاربردش در نقاط مختلفی از جهان حفظ شده است.
قهوه به همراه آب، داخل قوری ریخته می شود و اجازه داده می شود تا آب به آرامی بجوشد. روش دم کردن قهوه ترک همین گونه است. قهوه ای که بدست می آید نوشیدنی غلیظی است که روی آن کف تشکیل شده و در ته آن پودر قهوه ته نشین می شود.
۲- دم کردن تحت فشار قهوه:
آب داغ اگر با فشار از قهوه عبور داده شود قهوه اسپرسو تهیه می شود. این روش درمورد انواع نوشیدنی قهوه کاربرد دارد و طعم آن نسبت به دیگر نوشیدنی های قهوه متفاوت است علاوه بر اینکه ماده ای شبیه خامه روی آن تشکیل می شود.
۳- دم کردن قهوه به کمک صافی:
در این روش قهوه درون یک صافی ریخته می شود و آب جوش بصورت قطره قطره روی آن ریخته می شود و از طرف دیگر صافی نوشیدنی قهوه خارج می گردد. مقدار آب جوش و پودر قهوه تاثیر زیادی روی طعم این نوع قهوه می گذارد.