اصولا دستگاه اسپرسو ساز به دو دلیل مهم ساخته شده است. دلیل اول تولید آب فوق العاده گرم و دلیل دوم فشار بسیار زیادی که برای عبور آب جوش از قهوه فشرده تولید می کند.
نزدیک ترین ابزار به دستگاه اسپرسو ساز ، موکا پات است. در واقع موکا پات قادر به تولید آب بسیار داغ و عبور پرفشار از دانه های قهوه است. کار کردن با قهوه جوش موکا همچنین ساده و سریع است. در ضمن قهوه حاصل از موکا پات غلیظ و خامه دار است منتها نه همتراز اسپرسو.
با اینکه قهوه حاصل از موکا پات غلیظ و خامه دار است اما همانطور که در مطبوعات فرانسوی اشاره شد واقعا نمی تواند طعم واقعی یک اسپرسو را کاملا تقلید کند. به این دلیل که نیروی تولید شده توسط موکا پات (۲ PSI یا ۰٫۱۳ بار) به هیچ وجه نزدیک به نیروی تولید شده توسط دستگاه اسپرسو نیست. پس می توان نتیجه گرفت که موکا پات بیشتر مناسب تهیه قهوه به روش سنتی است و نه اسپرسو